Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Моят рататуй по провансалски

Моят рататуй по провансалски

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Моят рататуй по провансалски
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Апетитен рататуй по провансалски, който горещо препоръчваме"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 голям
  • чушки - 1 бр. голяма или две по - малки (червени)
  • сол - 1 чаена лъжичка
  • лук - 2 глави големи
  • домати - 3 бр.
  • черен пипер - 1/2 чаена лъжичка
  • зехтин - 5 с.л.
  • провансалски подправки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви моята много лесна и вкусна рецепта за рататуй.

Количеството зеленчуци зависи от размера им и от размера на вашето ястие. Използвайте моите количества на зеленчуците само като насоки.

Пригответе си от зеленчуците, каквото количество на вас ви харесва.

Подправките също са според вашия вкус, като можете да използвате риган, чубрица, мащерка и др.

Нарежете доматите на тънки кръгчета, патладжана и лука нарежете също като доматите.

Ако използвате голям патладжан, нарежете го на кръгчетата след това ги нарежете на полумесеци. Пиперката почистете от семената и после нарежете на кръгли резенчета. Ако пиперката (сорт калифорния ) е по-голяма, нарежете кръгчетата на половина.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Започнете да редувате нарязаните зеленчуци полулегнали в тавичката си, като ги редувате. Поръсете с подправките. Намажете с олио или зехтин и покрийте с домакинско алуминиево фолио.

Поставете ястието във фурната и печете 40 минути. Махнете фолиото и печете още 10-20 минути, или докато се запече апетитно. Извадете от фурната и оставете да се охлади за около 10 минути, преди да го хапвате.

Това е прекрасно ястие за хапване и на следващия ден. Не е необходимо да се загрява отново, просто го оставете на стайна температура.

По желание поднесете с настъргано сирене Грюер или натрошена рикота. Приятно приготвяне и хапване на тази лесна и много вкусна рецепта!

Моят рататуй по провансалски е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
изглежда божествено, наистина много добра рецепта
30.04.2020 14:26
1
1
Покажи всички подкоментари