Овесени бисквити с ябълка и тахан

05/09/2019
"Най-хубавото на овесените бисквитки е, когато ви попитат искате ли допълнително "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо420
  • Преглеждания за месеца419
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете овесените ядки в купа. Добавете нарязаните на едри парчета орехи и разбъркайте добре, за да се смесят продуктите.

В купата на блендера сложете нарязаната на парченца ябълка, фурмите, тахана, канелата и лененото семе. Блендирайте продуктите до получаването на гладка каша. Ако ябълката не е водниста, може да не слагате ленено семе. Ореховия тахан може да замените с лешников, бадемов или друг по избор.

Изсипете блендираната смес към сухите съставки и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Застелете тавичка с хартия за печене, гребвайте с лъжица от сместа и оформете бисквити. В моя случай се получиха 8 големи бисквити.

Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 15 минути.

Извадете бисквитите от фурната и изчакайте да изстинат преди да ги местите, за да не се начупят.

Бисквитите са чудесни за диетично похапване, както и за добавка към кисело мляко с плодове.

Ако добавите шепа сушени череши ще получите чудесна свежа нотка във вкуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар