Начин на приготвяне
Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. Яйцата се сваряват твърдо за около 8 мин. Обелват се и се срязват на две.
Магданозът и босилекът са нарязват на едро. Лукът се нарязва на колелца. Сметаната и прясното мляко се разбъркват с тел в тенджера, след това се загряват на среден огън, без да кипват.
Сосът се сваля от огъня и се подправя с горчица, сол, черен пипер, малко захар и лимонов сок.
Магданозът, босилекът и лукът се разбъркват в соса, яйцата и картофите се сипват в чинии и се сервират, залети със соса.
Източник: Вегетариански рецепти за модерни хора.
Коментари
ПетяРВ, благодаря! Сега виждам, че сте направили коментар към рецептата, не ми и излизало съобщение за да мога да отговоря.
Поздрав!