Начин на приготвяне
За тази риба със сос в голям тиган сгорещяваме зехтина на среден огън.
Чесъна обелваме и нарязваме на тънки филийки.
Запържваме за малко, като след това прибавяме доматите заедно с мащерката, която нарязваме на ситно.
Оставяме така да заври до кипване и тогава овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.
Поставяме филетата сьомга в доматения сос и похлупваме с капака да се задуши рибата.
Оставяме така по 4 минути от едната страна на сьомгата и след това обръщаме и оставяме 4 минути на другата страна.
Когато сервираме задушената риба, поставяме филето сьомга в чиния, а отгоре поливаме с доматения сос.
Дива сьомга с доматен сос на тиган сервираме с диетичен хляб.