Сладкиш с ябълки, кафява захар и орехи

МариянаМариянаМастър Шеф7272616056
07/09/2019
"Ако титлата Цар на сладкишите не е взета все още - сега е моментът да бъде присъдена на този "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо715
  • Преглеждания за месеца714
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим предварително яйцата на стайна температура. Ползваме две големи яйца.

В купа слагаме яйцата и бялата захар. Добавяме 2 с.л. от кафявата захар и разбиваме с миксера. После на тънка струйка добавяме и олиото и отново разбиваме.

Пресяваме брашното заедно с бакпулвера с цедка и ги прибавяме при кашата и разбиваме до гладка еднородна смес.

Получава се гъста смес с леко карамелен цвят от кафявата захар. Смиламе почистените предварително орехови ядки и разбъркваме с шпатула или лъжица, без да разбиваме.

Застиламе тава с хартия за печене и изливаме гъстата смес, заглаждаме да се разстели равномерно. Белим и почистваме ябълките, после ги режем на тънки парченца.

Редим ябълките отгоре върху кашата плътно едно зад друго. Ръсим отгоре с останалата 1 с.л. кафява захар.

Печем в леко загрята предварително фурна. Изпичаме сладкиша на 170-180 градуса за 30 мин. Вече готов го вадим и сервираме, нарязан на парчета. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар