Италианско телешко рагу с доматен сос и паста

07/09/2019
"Когато италианците готвят телешко, те не просто го готвят, те творят поезия в кухнята "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца240
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800 г нарязано на шницели за рагу
  • червено вино - 200 мл
  • домати - 1 кг пресни
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • магданоз - 1.5 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • папарделе - 250 г №201 (изберете твърда паста, която ви харесва )
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си подготвям ролцата, като нарязвам телешките шницели на около 5 см, поръсвам с черен пипер и сол, нарязвам скилидките чесън на ивици, магданоза накъсвам едро.

Приготвям си малки клечици. Вземам едно парченце филе, поставям реченче чесън и магданоз, навивам на рула и фиксирам с клечки за зъби, докато свършат филенцата.

Приготвям си дълбок тиган, в който загрявам 3-4 с. л. зехтин и пускам готовите ролца да се запечатат (запържат) от всички страни добре, добавям чашата червено вино, задушавам на бавен котлон, като го добавям на два пъти, докато се изпари и останат на мазнина ролцата.

След това добавям пасираните домати и нарязан магданоз (оригиналът е с пресни домати, ако нямате, използвайте консерва 800 г, в този случай месото предварително трябва да е задушено до пълна готовност с повечко вино.

На много бавен огън задушавам с капак, за час и половина два, периодично разбърквам, но не много често.

Когато рагуто е готово, сварявам пастата със супена лица зехтин, малко сол и сервирам с телешкото рагу.

Това ястие се приготвя при големи поводи и е специалитет, трябва да се опита.

Изключително вкусно е! Приятно приготвяне и хапване!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар