Пълнен пилешки джоб

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пълнен пилешки джоб
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Изискано, но лесно за приготвяне - чудесно предложение с пилешко за по-специалните моменти"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • моцарела - 1 бр. 125 бр.
  • яйцa - 1 бр.
  • царевично брашно
  • брашно - бяло
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С остър нож направете дълбок прорез в пилешките гърди, но без да стигате до края.

Овкусете месото със сол и смлян черен пипер. Нарежете моцарелата на дебели парчета. Сложете от тях в образувалия се джоб и забодете с клечка за зъби. Разбийте яйцето с кухненска тел.

Пригответе си в две чинии бяло и царевично брашно. Оваляйте пилешкия джоб първо в бялото брашно. Потопете го в разбитото яйце и оваляйте в царевично брашно. Намаслете тавичка със зехтин.

Сложете джоба, полейте със струйка зехтин. Изпечете пълнения пилешки джоб на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор до получаване на златиста, хрупкава коричка. Поднесете със салата по желание!

Може да сервирате парчета от пълнения пилешки джоб поляти с гъбен сос, както се вижда на една от снимките!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: