Начин на приготвяне
С остър нож направете дълбок прорез в пилешките гърди, но без да стигате до края.
Овкусете месото със сол и смлян черен пипер. Нарежете моцарелата на дебели парчета. Сложете от тях в образувалия се джоб и забодете с клечка за зъби. Разбийте яйцето с кухненска тел.
Пригответе си в две чинии бяло и царевично брашно. Оваляйте пилешкия джоб първо в бялото брашно. Потопете го в разбитото яйце и оваляйте в царевично брашно. Намаслете тавичка със зехтин.
Сложете джоба, полейте със струйка зехтин. Изпечете пълнения пилешки джоб на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор до получаване на златиста, хрупкава коричка. Поднесете със салата по желание!
Може да сервирате парчета от пълнения пилешки джоб поляти с гъбен сос, както се вижда на една от снимките!
Да ви е сладко!