Мъфини с киноа за закуска

08/09/2019
"Закуската може да е най-важното ядене за деня, но също толкова важно е и да е тя да е здравословна "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо500
  • Преглеждания за месеца499
  • Преглеждания за седмицата148
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата е суперхрана, в която се съдържат 9 есенциални аминокиселини и е комплексен източник на протеини (белтъчини). Само 1 чашка киноа съдържа 8 гр. протеини, 5 гр. фибри, желязо, магнезий, фолиева киселина и омега-3 мастни киселини за здраво сърце.

Има противовъзпалително действие, има позитивно въздействие върху кръвоносните съдове. Тъй като не съдържа глутен, киноата е подходяща за хора, придържащи се към безглутенова диета.

Първо: Измивам с няколко води киноата.

След това сложих киноата в малка тенджерка или касерола, сварявам, както се вари ориз, за около 15 минути, изхвърлям излишната вода.

На котлона на тиган задушавам нарязаните на ситно лук, пиперка, овкусени с черен пипер, докато омекнат, след две три минути са готови и ги оставям да изстинат.

Следваща стъпка: Настъргвам на едро ренде тиквичката и кашкавала нарязвам ситно шунката, магданоза и джоджена. Добавям към тиквичките и кашкавала задушените лук и пипер.

Смесвам всички продукти разбърквам. Разпределям сместа във формичките за мъфини.

Слагам да се пекат солените мъфини във фурната на 200 градуса за 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар