Чушки бюрек с доматен сос

09/09/2019
"Това е от онези уникални ястия, заради които на човек му се иска да има още един стомах поне "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 276
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата90
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пуснете доматите за кратко във вряща вода, след това ги обелете и нарежете на едро.

2. Почистете и накълцайте лука и чесъна. Сложете ги да се запържат в зехтина с малко сол. Когато са почти готови, добавете доматите, още сол, захарта и черния пипер. Бъркайте 8-10 минути и пасирайте.

3. Варете доматения сос още 20 минути на слаб огън под капак.

4. Обелете и почистете от семките печените чушки. Те не трябва да са твърде големи, нито прекалено малки.

5. Разбийте двете яйца и към тях натрошете сиренето. Счукайте скилидката чесън и разбъркайте към плънката.

6. С малка лъжичка напълнете чушките с приготвената плънка, оваляйте всяка в брашно, след това в третото яйце - разбито, и изпържете до златисто в загрятото на умерен огън олио.

По желание може да направите и по-дебела панировка със хрупкав завършек. За целта след яйцето оваляйте чушките бюрек и с галета.

Поднесете топли върху доматения сос и поръсени с пресен, накълцан магданоз.

Тези чушки бюрек са класика, на която никой не може да устои и присъства на всяка българска трапеза като мезе, предястие или основно ястие - в зависимост от случая.

Добър апетит с тези вкусни чушки бюрек с доматен сос!

Бамбукова дъска с борд 28 см
За работа с чушки, препоръчваме:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар