Смокинов сладкиш без брашно

13/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо384
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с кафява захар и ванилия. Разбърква се с телена бъркалка да се поразтопи захарта.

Добавя се олио, прясно мляко и накрая сипваме на два пъти брашно от елда с бакпулвера. Разбърква се на гъста каша.

В тавичка с диаметър 24 см върху хартия за печене сипваме кашата и с гърба на лъжицата се заравнява.

Измити смокини се нарязват на кръгчета, нареждаме върху тестото и поръсваме със начукани лешници.

Печем сладкиша със смокини в загрята фурна 180°C около 30 минути, като след 20 минута се проверява с клечка да няма тесто и се пече до готовност.

Изваждаме да се охлади, поставяме в чиния и нарязваме смокиновия сладкиш без брашно като торта на парчета.

Хапваме с чиста съвет сладкиш без брашно - вкусен и здравословен!

Да ви е сладко!

Сладкишът е леко ронлив, но това е, защото липсва брашно с глутен!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар