Ципура на фурна с розмарин и печурки

14/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо373
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата58
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурата е една от най-вкусните риби с доказани ползи за здравето ни!

Първо, измивам рибата, подсушавам с кухненска кърпа и овкусявам с черен пипер сол, във всяка риба поставям по една нарязана скилидка чесън, магданоз или девесил.

Правя прорези на рибата и поставям по едно клонче розмарин. Мариновам така около 30-40 мин.

В тавичка поставям рибите, около тях нареждам гъбите печурки, нарязани на филийки, поръсвам със зехтин и парченца краве масло.

Върху ципурите нареждам нарязани доматчета, поръсвам отново със зехтин.

Поставям във загрята фурна за 25-30 минути да се изпече до готовност и поднасям ципура на фурна с розмарин и печурки.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар