Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура на фурна с розмарин и печурки

Ципура на фурна с розмарин и печурки

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Ципура на фурна с розмарин и печурки
Снимка: Ivelina
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ако се чудите за апетитна рецепта за приготвяне на ципура на фурна, препоръчваме ви тази"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • печурки - 250 - 300 г
  • розмарин - 2 бр. стрък (за всяка риба по 1 стрък)
  • морска сол
  • черен пипер
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • магданоз
  • девесил - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурата е една от най-вкусните риби с доказани ползи за здравето ни!

Първо, измивам рибата, подсушавам с кухненска кърпа и овкусявам с черен пипер сол, във всяка риба поставям по една нарязана скилидка чесън, магданоз или девесил.

Правя прорези на рибата и поставям по едно клонче розмарин. Мариновам така около 30-40 мин.

В тавичка поставям рибите, около тях нареждам гъбите печурки, нарязани на филийки, поръсвам със зехтин и парченца краве масло.

Върху ципурите нареждам нарязани доматчета, поръсвам отново със зехтин.

Поставям във загрята фурна за 25-30 минути да се изпече до готовност и поднасям ципура на фурна с розмарин и печурки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: