Постна баница с лук и спанак

14/09/2019
"Ако има състезание за най-вкусна постна баница, тази определено ще е сред фаворитите "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 684
  • Преглеждания за месеца1379
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 бр. готови фини (400 г)
  • лук - кромид - 500 г изчистен
  • спанак - 350 г (фин, от замразения)
  • олио - 50 мл 5 с.л. и за запържване на лука
  • сол - 10 г /1 с.л./
  • джоджен - по желание
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци, след което се запържва за 10-тина мин с олиото до омекване.

Добавя се спанакът, солта и джоджена по желание, като се пържи още 5 мин.

Отмества се от котлона да изстине до температура да може да се пипа с голи ръце.

Корите се мажат по дължина с плънката и се навиват на рула, като плънката се маже на първата кора, свива се на руло, маже се и втората кора и първото руло се загъва във втората кора на руло. 2 кори на едно руло с равномерна плънка.

Намазнява се тава и се нареждат по желание - на единични малки вити банички или голяма.

Полива се баницата със 100 мл вода.

Постна баница с лук и спанак се пече в предварително загрята фурна на 250 градуса до зачервяване - около 25- 30 мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар