Начин на приготвяне
Червени месести чушки се почистват от семената и дръжката.
Печем на скара или върху дървени въглища от двете страни.
Готовите чушки се поставят в голяма тенджера с капак да се задушат.
Обелват се от ципата и оставяме в тава под наклон да се изтече сокът им. Поръсваме със сол, около 1 равна супена лъжица на буркан.
Нареждат се отцедените червени чушки в сухи буркани, затваряме с капачки.
Нареждат се в голям съд на дъното, на който има килимче, да предпази бурканите от огъня.
Заливат се с топла вода, да е един пръст над бурканите.
Засичаме от момента на завирането 20 минути. Изваждаме бурканите и охладени се нареждат на хладно за зимата.
От 10 кг пиперки излязоха 8 буркана - 6 с винтови капачки и 2 без.
Коментари