Начин на приготвяне
Сметаната се сипва в тенджерка, слага се начупеният на парчета шоколад и маслото.
Слага се на котлона, да се затопли сметаната, като се бърка непрекъснато, докато шоколадът и маслото се стопят.
Бисквитите се чупят на дребни парченца в дълбока купа.
Сипва се шоколадовата смес при чаените бисквити. Разбърква се добре.
Сместа се прехвърля във форма за торта. Притиска се към дъното и стените на формата и се заглажда.
Бисквитената торта се слага в хладилника да се стегне за 30 минути.
Заливката се приготвя, като сметаната, шоколадът и маслото се затоплят.
Бърка се, докато маслото и шоколадът се стопят.
Сипва се върху шоколадовата бисквитена торта и се прибира в хладилника да стегне.