Обърнат смокинов сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак209292101
15/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо678
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в 50 мл ром за 20 мин. Докато те омекнат, в купа сипете захарта и добавете яйцата.

Разбийте с миксер до гладък и пухкав крем. Добавете сиренето, разбивайки все така с миксер, но този път на най-ниската степен.

В купа размесете брашното, щипка сол и половин пакетче бакпулвер.

На порции прибавете сухата смес в яйчения крем. Сложете стафидите. Хомогенизирайте добре.

Застелете тавичка 24 см с хартия за печене. На дъното и излейте разтопеното краве масло.

Наредете смокините по ваш вкус и поръсете с кафявата захар. Изсипете кексовата смес. Подравнете.

Изпечете сладкиша на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 45 мин.

Извадете готовия сладкиш от фурната и веднага обърнете на решетка. Отстранете хартията.

Нарежете обърнатия смокинов сладкиш след пълното му охлаждане.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар