Обърнат смокинов сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
491
6k
1k
1k
3
15/09/2019
"Притаявате дъх, обръщате сладкиша и после сърце не ви дава да развалите хубавия сладки, като го нарежете "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 350
  • Преглеждания за месеца3952
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества
Плодов Сладкиш

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в 50 мл ром за 20 мин. Докато те омекнат, в купа сипете захарта и добавете яйцата.

Разбийте с миксер до гладък и пухкав крем. Добавете сиренето, разбивайки все така с миксер, но този път на най-ниската степен.

В купа размесете брашното, щипка сол и половин пакетче бакпулвер.

На порции прибавете сухата смес в яйчения крем. Сложете стафидите. Хомогенизирайте добре.

Застелете тавичка 24 см с хартия за печене. На дъното и излейте разтопеното краве масло.

Наредете смокините по ваш вкус и поръсете с кафявата захар. Изсипете кексовата смес. Подравнете.

Изпечете сладкиша на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 45 мин.

Извадете готовия сладкиш от фурната и веднага обърнете на решетка. Отстранете хартията.

Нарежете обърнатия смокинов сладкиш след пълното му охлаждане.

Да ви е сладко!

Комплект мерителни лъжици 5 бр.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект мерителни лъжици 5 бр.
6.50 лв.
Виж ››

Вашата матрьошка от мерителни лъжици е тук, за да ви осигури максимално удобство при готвене. Цели 5 бр. с различна вместимост и цветове, които ще са на ваше разположение по всяко време. Мерителни лъжици, с които ще приготвяте най-вкусните гозби.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар