Обърнат сладкиш с ябълки

АтанаскаАтанаска
Новак
3742466
Обърнат сладкиш с ябълки
Снимка: Атанаска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Подсладете работните следобеди с един такъв ябълков сладкиш - задължително занесете и на колегите в офиса"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр. големи
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • орехи - 100 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • За карамела
  • захар - 8 с.л.
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим си карамела като слагаме в съд захарта и маслото, когато стане леко златист, го изсипваме в тавата.

Другият начин е да си направим карамела направо в тавата на котлона. Разпределяме го на цялото дъно и нареждаме обелените ябълки и орехите.

В отделен съд разбиваме яйцата, захарта, бакпулвер, ванилия и брашно. Изсипва сместа за ябълковия сладкиш се върху плодовете.

Печем обърнатия сладкиш с ябълки в предварително загрята фурна на 170 градуса. Когато изстине, го обръщаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: