Начин на приготвяне
Нарежете месото на хапки. Сложете го в тенджера заедно с един морков, стрък селъри и цяла глава лук.
Добавете една равна супена лъжица сол и около литър и половина вода. Сварете месото до готовност.
Извадете хапките, а бульона прецедете.
Нарежете на ситно две малки лукчета шалот.
В тенджерка разтопете малка бучка краве масло и кафяна чашка зехтин. Загрейте и пуснете нарязания лук. Запържете за кратко. Добавете телешките хапки, налейте един черпак от бульона и затворете с капак. Задушете около 20 мин.
Уверете се, че лукът е омекнал добре преди да продължите с готвенето.
Сложете две супени лъжици брашно и разбъркайте. Добавете бульон, захлупете съда и гответе още около 20 мин.
Ако сосът се сгъсти много налейте от бульона. Свалете готовото ястие и подправете с щипка черен пипер и няколко капки лимонов сок.
Насипете телешкото задушено в чинии, поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.
Да ви е сладко!