Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай с телешко задушено

Пай с телешко задушено

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пай с телешко задушено
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Разкошен пай с крехко телешко месо, от който гарантирано ще си сипете и втора, и трета порция"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 250 г
  • масло - 100 г
  • вода - 1 - 2 с.л. студена
  • сол - 1 - 2 щипки
  • за плънката
  • телешко месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бульон - 500 мл телешки
  • бира - 50 мл тъмна
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • мащерка
  • брашно
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тестото от изброените продукти и го сложете в хладилника. В купа сипете 2 с.л брашно, 1 ч.л мащерка, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.

Нарежете месото на кубчета и ги сложете в купата с брашното. Оваляйте ги хубаво и изтръскайте излишното. Запържете в сгорещена мазнина.

В друг съд, тенджера под налягане примерно, запържете лука и моркова, нарязани на кубчета. Добавете пюрето и налейте бульона, ако е необходимо - налейте вода.

Прибавете месото, бирата и подправките. Затворете тенджерата и варете ястието около 35 минути. Охладете тенджерата и я отворете. Върнете обратно на котлона и варете без капак, още 30-35 минути или докато остане на мазнина.

Извадете дафиновия лист и изсипете телешкото задушено в тавичка. Извадете тестото от хладилника и го разточете на кора. Намажете краищата на тавичката с разбито яйце. Покрийте с разточената кора и изрежете излишното. Направете малка дупка в средата.

От останалото тесто украсете соления пай. Намажете с яйце и печете на 200 градуса, около 35 минути или докато се зачерви. Оставете паят леко да се охлади, нарежете и сервирайте.

Паят с телешко задушено е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: