Начин на приготвяне
В малка тенджера сложете олиото. Когато олиото се загрее достатъчно, добавете нарязаното на малки парчета телешко месо.
След като се позапържи добавете и нарязания на ситно кромид лук.
Веднага след това сложете наситнената и почистена от семената чушка, ситно нарязания на кубчета морков, черния пипер на зърна, кимион на вкус, дафиновите листа и нарязаните на филийки гъби печурки.
Запържете всичко за около 5 минути и добавете малко телешки бульон, колкото да покрие продуктите.
Захлупете с похлупак и оставете всичко да се готви, докато месото е перфектно задушено.
Проверявайте от време на време да не изври съвсем бульонът и добавяйте по малко, ако е необходимо.
Когато телешкото задушено е вече сготвено и крехко сложете мащерката, пресованите скилидки чесън и разтворените в малко топъл бульон брашно и картофено пюре. Оставете да къкри на намален котлон още десетина минути, като разбърквате периодично, за да не загори.
Преди сервиране отстранете дафиновите листа и посолете, ако има нужда (опитайте първо на вкус, защото телешкият бульон е достатъчно солен).
Задушеното телешко месо с гъбен сос е много вкусно.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за телешко варено и домашна телешка чорба.