Телешко задушено с бял сос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Телешко задушено с бял сос8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Телешкото може да е толкова вкусно, когато е просто... задушено. Приятен апетит"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 2 бр. шалот
  • брашно - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • селъри - 1 бр. стрък
  • лук - 1 глава
  • масло - бучка
  • зехтин - 1 к.ч.
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • магданоз - щипка
  • лимонов сок - 3 - 4 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. Сложете го в тенджера заедно с един морков, стрък селъри и цяла глава лук.

Добавете една равна супена лъжица сол и около литър и половина вода. Сварете месото до готовност.

Извадете хапките, а бульона прецедете.

Нарежете на ситно две малки лукчета шалот.

В тенджерка разтопете малка бучка краве масло и кафяна чашка зехтин. Загрейте и пуснете нарязания лук. Запържете за кратко. Добавете телешките хапки, налейте един черпак от бульона и затворете с капак. Задушете около 20 мин.

Уверете се, че лукът е омекнал добре преди да продължите с готвенето.

Сложете две супени лъжици брашно и разбъркайте. Добавете бульон, захлупете съда и гответе още около 20 мин.

Ако сосът се сгъсти много налейте от бульона. Свалете готовото ястие и подправете с щипка черен пипер и няколко капки лимонов сок.

Насипете телешкото задушено в чинии, поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: