Пълнени гъби с яйца и кашкавал

17/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо630
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • гъби - 6 - 8 бр. големи (шийтаке или печурка)
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 1 бр. XL
  • кашкавал - около 60 г
  • зехтин - 8 к.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете гъби с правилна форма и шапчици, подходящи за пълнене.

Добър вариант е печурката, но в тази рецепта аз избрах шийтаке, за да я направя от обикновена на малко по-интересна и различна.

Отрежете пънчетата на гъбите (ако ползвате печурки пък, просто ги отчупете внимателно в основата).

Почистете хубаво шапчиците с влажна чиста кърпа и подредете в тавичка, покрита с алуминиево фолио или хартия за печене, леко намазнена - ролята им е единствено, за да не загаря и залепва по тавичката част от плънката, в случай че излезе и се разлее в някакъв момент.

Разбийте голямо яйце и в него настържете кашкавала, от него може да сложите толкова, колкото прецените, че е достатъчно, за да напълни шапчиците. Добавете щипка сол и разбъркайте.

Във всяка гъбена гугличка сложете по една кафена лъжичка зехтин и по една-две тънки филийки чесън. Посолете леко, напълнете с приготвената плънка и за завършек поръсете с пикантен фино смлян черен пипер.

Изпечете гъбките в загрята на 200 градуса фурна, докато почервенеят.

Поднесете пълнените гъби топли, украсени по ваш вкус.

Добър апетит с тези пълнени гъби с яйца и кашкавал!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар