Начин на приготвяне
В купа сложете каймата.
Настържете тиквичката на ситно ренде. Посолете и оставете за 10 мин.
В каймата добавете леко изстисканата от отделената вода настъргана тиквичка, едно яйце, две супени лъжици галета, наситнените лук и скилидки чесън.
Подправете с щипка червен и черен пипер, щипка магданоз и джоджен. Объркайте продуктите добре.
Приберете купата в хладилник за час.
В тиган загрейте слънчогледово олио. От каймата направете кюфтета, които оваляйте в брашно и леко приплескайте.
Изпържете телешките кюфтета. Извадете ги на кухненска салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
Поднесете кюфтетата Кефтедакия топли с купичка млечна салата дзадзики!
Коментари