Сос за печено свинско месо

Maggy9Maggy9Новак12
19/09/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо303
  • Преглеждания за месеца221
  • Преглеждания за седмицата101
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • лук - 1 голяма глава
  • брашно - 1/4 чаша
  • бульон - 2 чаши ( телешки, зеленчуков..)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко мазнина в тиган на средна степен. Добавете лука и гответе до златисто и карамелизирано, около 5 минути.

Разтворете брашното в бульона, така че да няма бучки. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Намалете топлината до средна сила, бъркайте често, оставете да къкри, докато се сгъсти, около 5 минути - в зависимост от предпочитаната от вас гъстота.

Проверете отново за сол, ако е необходимо.

Нарежете филето от свинско и сервирайте горещо със соса за месо. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар