Спаначена супа с ориз, булгур и домати

18/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 089
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджерка се загрява олио. Запържва се нарязан ситно лук и настърган морков, докато сменят цвета си.

Прибавя се отцеден спанак, нарязан на ситно, разбърква се за кратко да се изпари малко водата и сипваме червен пипер. Налива се гореща вода - около 1200 мл, и оставяме да заври.

Ориз и булгур се накисват за 15-20 минути, отцедени се добавят в супата и готвим докато омекнат.

Налива се още малко вода докато оризът и булгурът се сварят, това става за 20-25 минути. Към края се добавят нарязани на ситно домати, сол на вкус и черен пипер.

В купа се разбива жълтък с кисело мляко, темперира се с черпак бульон от супата и се сипва в тенджерата.

Готовата спаначена супа се поднася топла с нарязани листа пресен джоджен!

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар