Пържени свински каренца по селски

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак217302191
19/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 541
  • Преглеждания за месеца710
  • Преглеждания за седмицата239
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган загрейте слънчогледово олио. Пуснете облечена скилидка чесън и клонче розмарин.

Овкусете свинските каренца със сол и черен пипер. Оваляйте ги в брашно и изпържете в горещото олио до златисто. Извадете каренцата върху кухненска салфетка. Нарежете лука на полумесеци. Намачкайте го с щипка сол.

В друг тиган налейте кафяна чашка зехтин.

На дъното сложете от нарязания лук, отгоре каренцата и завършете с останалия лук. Полейте с 2-3 с.л. бяло вино и още толкова топла вода.

Поръсете с щипка риган или чубрица, ако предпочитате. Захлупете съда и задушете ястието за около 15 мин. на слаб до умерен огън.

Поднесете каренцата топли със салата по желание!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар