Пълнени тиквички по италиански

19/09/2019
"Предложат ли ви пълнени тиквички, кимайте утвърдително с глава - много са вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 091
  • Преглеждания за месеца164
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В Италия има много варианти на приготвяне на пълнени тиквички. Ще ви споделя една вкусна рецепта на пълнени тиквички по италиански.

Първо измивам тиквичките, подсушавам и нарязвам на около 8 см дебелина парчетата, издълбавам с лъжичка всяко отрязано парче, без да стигам дъното, мариновам ги със скилидка чесън и сол, оставям настрана да се ароматизират.

Приготвям плънката на тиквичките, като първо си нарязвам бекона на дребно, лука на ситно, печурките.

Наливам зехтин в тигана, слагам бекона да се зачерви, след това добавям лука и гъбите, разбърквам и задушавам за две минутки, добавям доматите, нарязани на дребно, с издълбаната част от тиквичките.

Oставям сместа да се задушава докато се изпари течноста на тиквичките, накрая разбърквам сместа с пармезана.

Пълня тиквичките с готовата смес и слагам в загрята фурна на 220 градуса за 60 минути.

Когато са готови ги поръсвам с босилек и ако някой желае с още пармезан. Вкусни са, пригответе си ги!

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар