Яхния с телешки език

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Яхния с телешки език
Снимка: Ники
1 / 3
01/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
2
"Ако обичате телешки език, хапнете от тази яхния, няма да съжалявате"

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • целина - стъбла
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 7 скилидки
  • чушка - 2 бр.червена
  • люти чушки - 1 бр.
  • домати - 5 бр.
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • зелен лук
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езика слагаме в тенджера с подсолена вода, като добавим стъбла от целина, една нарязана чушка и 3 скилидки чесън.

Готовия телешки език потапяме в студена вода, обелваме и го нарязваме на кубчета.

В тиган си загряваме мазнина, запържваме си нарязаните на ситно лук и чесън, добавяме нарязаните чушки и настърганите домати.

Добавяме захарта и сол на вкус.

Добавяме нарязания език, а щом апетитната яхния заври, намаляваме котлона и готвим на тих огън.

Към края добавяме нарязаните на ситно лук и магданоз.

Поднасяме яхния с телешки език с гарнитура по-избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: