Пасиран сос от чушки, патладжан и домати

21/09/2019
"Баба, след поредното издание на някое кулинарно шоу - не прави лютеница, а пасиран сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо301
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печем червени чушки и патладжан на скара или на барбекю. Обелваме чушките, почистват се от семената. Патладжан, обелен, се нарязва на едро. Домати, обелени, без семена, се нарязват на парчета.

Във висок съд сипваме зеленчуците и добавяме олио, сол на вкус, черен пипер, кимион, пресен магданоз и скилидки чесън. С пасатор, чопър или блендер се смилат на пюре.

Опитваме на вкус, при нужда се добавя сол или друга ваша любима подправка. Получената смес се сипва в буркани, затваряме с капачка и съхраняваме в хладилника.

Ползва се като гарнитура за печено месо, пържоли, кюфтета, пържени картофки или просто намазан на филия със сирене.

Приготвям го за бърза консумация, но ако искате за зимата, трябва да стерилизирате бурканите за 15- 20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар