Крехка печена патица

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Крехка печена патица
Снимка: Сергей Анчев
1 / 7
21/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
320 мин.
Порции
6
"Тази рецепта е виновникът да изпитваме особен афинитет към патешкото месо"

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр. млада, охладена 2 - 2, 5 кг
  • масло - 4 с.л. растително
  • зеленчуци - 1 с.л. сушени и смлени
  • подправки - 1 с.л. сушени / магданоз, целина, копър, куркума и други/
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • захар - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • сок от нар - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се натрива отвътре и отвън със зеленчуците, подправките, червения пипер и доста сол.

Намазва се с мазнината и се поставя в подходящ съд с капак заедно с 1 ч.ч. вода. Пече се във фурната 5 часа на 150 г.

След като се извади, се залива десетина пъти със сока от печенето, докато изстине.

След това сосът се отделя и редуцира с брашното, черния пипер, захарта, ябълковият оцет и сок от нар.

Ако е необходимо, се добавя сол. Добре е крехката патица да се сервира обезкостена с остър нож и ръце.

Няма да е лошо, да присъства и бутилка хубаво розе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: