Свински рулца в бирен сос

24/09/2019
"Въпрос на добър вкус е да приготвите и поднесете тези свински рулца с великолепен вкус "
Приготвяне15 мин.
Готвене18 мин.
Общо33 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 779
  • Преглеждания за месеца1422
  • Преглеждания за седмицата560
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете фино (4 мм.) свинското контрафиле. Всяко филенце разточете с точилка, без да упражнявате прекалено силен натиск, крехки са и лесно се разстилат. Така, освен че ще станат по- крехки, а и ще се увеличи повърхността им.

2. Почистете и нарежете гъбите на ситно. Посолете и разбъркайте с малко зехтин половината от тях.

3. Разстланите свински каренца поръсете с прясно смлян черен пипер, слагайте от плънката от гъби, завивайте плътно на рулце и в двата края на всяко забождайте клечка за зъби.

4. Загрейте маслото с останалия зехтин и запечатайте за кратко на силен огън рулцата от всички страни без тази, от която стърчат клечките.

Извадете ги в чиния и на тяхно място сложете да се запържи лука до омекване (ситно накълцан). Добавете останалите гъби, сол и розмарин и гответе две минутки.

5. Сипете брашното и бъркайте около 1 минута, след което налейте на части бирата при непрестанно разбъркване.

6. Върнете свинските рулца в соса и гответе 2 минути на отворен капак, за да се изпари алкохолът. След това захлупете съда за още около 3 минутки, така от топлината ще се сготвят напълно и отгоре каренцата, там където стърчи клечката.

Този тип месо няма нужда от дълга термична обработка, защото е беден на мазнина и може да стане сухо.

Сервирайте свинските рулца с бирения сос топли, като предварително извадите клечките. По желание поръсете с пресен магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар