Бъркани яйца с наденица и цвекло

Албена АтанасоваАлбена АтанасоваПомощник Готвач103132402
22/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първоначално се нарязват лукът, морковът и червено цвекло. По желание се надробяват с чопър.

В дълбок тиган се сгрява олио. В него се задушават наситнените зеленчуци.

Следва да се нареже наденица, която след омекване на зеленчуците се прибавя към тях. Бъркат се заедно около 5 минути.

Паралелно с това в подходящ съд се разбиват яйцата и към тях се добавя натрошено сиренето и чиа. Яйчната смес се изсипва в тигана, с постоянно бъркане се запържва до готовност.

Малко преди изваждане от огъня се наситнява магданозът и се прибавя към ястието, за да се задуши. Веднага се изстисква и резен лимон.

Разсипва се в подходящи за поднасяне чинии и докато ястието е горещо, се настъргва кашкавал.

По желание и за апетит може да добавите люти чушлета.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар