Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бъркани яйца с наденица и цвекло

Бъркани яйца с наденица и цвекло

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719876745
Бъркани яйца с наденица и цвекло
Снимка: Албена Атанасова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • червено цвекло - 1/2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • наденица - 1 бр.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 150 г
  • магзаноз - 1 връзка
  • лимони - 1 резен
  • олио - за пържене
  • чиа - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първоначално се нарязват лукът, морковът и червено цвекло. По желание се надробяват с чопър.

В дълбок тиган се сгрява олио. В него се задушават наситнените зеленчуци.

Следва да се нареже наденица, която след омекване на зеленчуците се прибавя към тях. Бъркат се заедно около 5 минути.

Паралелно с това в подходящ съд се разбиват яйцата и към тях се добавя натрошено сиренето и чиа. Яйчната смес се изсипва в тигана, с постоянно бъркане се запържва до готовност.

Малко преди изваждане от огъня се наситнява магданозът и се прибавя към ястието, за да се задуши. Веднага се изстисква и резен лимон.

Разсипва се в подходящи за поднасяне чинии и докато ястието е горещо, се настъргва кашкавал.

По желание и за апетит може да добавите люти чушлета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: