Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с картофено пюре

Пилешки дробчета с картофено пюре

редакция:
Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Пилешки дробчета с картофено пюре
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Каним ви на обяд, вкусно ще похапнете, че и рецептата ще ви дадем, да си я запишете."

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • масло - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • За картофеното пюре
  • картофи - 600 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 50 г
  • черен пипер - 1 щ.
  • индийско орехче - 1 щ.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените, измити и подсушени пилешки дробчета се овкусяват със солта и черния пипер.

Разстилат се върху намаслена тава на разстояние, не се натрупват едно върху друго, за да могат да се изпекат добре.

Отгоре се разпределя маслото нарязано на парченца. Пекат се на 180 градуса за 15-20 минути. Картофено пюре се приготвя, като сварените в подсолена вода картофи се намачкват.

Докато са още горещи, се добавят млякото и маслото, овкусява се със солта, черния пипер и индийското орехче.

Разбива се с миксер за кратко, докато се получи пухкаво пюре. Поднесете пилешките дробчета с картофено пюре в средата на чинията, отстрани оформете пръстен от пюрето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: