Хрупкави крекери със семена

Даниела РусеваДаниела РусеваГотвач31978781
23/09/2019
"Не се питайте какво ще хрупкате цял ден, питайте се какво ще правите след това, като ги изхрупате всичките "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо311
  • Преглеждания за месеца182
  • Преглеждания за седмицата78
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 150 г пшенично
  • царевично брашно - 50 г /фино/
  • суха хлебна мая - 3 г
  • пчелен мед - 1 с.л.
  • вода - 100 мл /хладка/
  • зехтин - 50 мл
  • сол - 2 - 3 щ.
  • още за поръсване
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • семена - 2 - 3 с.л. от слънчоглед, сусам, маково
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти и замесете тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да си почине половин час на плота.

Предлагам ви тук един начин за приготвянето на тези крекери. Обърнете тавата от фурната върху плота, като я захлупите, така че дъното да е нагоре. Поставете хартия за печене върху дъното на тавата. Сложете тестото върху хартията и разточете внимателно на кора с дебелина 4 мм по ширината на хартията.

Върху разточената кора поръсете на редове смлян сладък червен пипер, стрита на ситно чубрица и различни семена по желание. Притиснете съвсем леко с точилка семената.

Нарежете на дълги ивици кората диагонално. Получените ленти, нарежете на 3 – 4 места на дълги крекери.

Сложете тавата във фурната, заедно с крекерите, така както е обърната с дъното нагоре.

Загрейте фурната преди това на 180 градуса.

Изпечете крекерите за 15-20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Даниела Русева
Благодаря, Мария! Да, хрупкави и ароматни!
0
0
Мария
Мария
23.09.2019 19:26
Супер вкусни.
1
0