Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Постни хрупкави крекери

Постни хрупкави крекери

МаргаритаМаргарита
Новак
75140
Постни хрупкави крекери
Снимка: Маргарита
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Домашно приготвени крекери, които са не само вкусни и ароматни, а са и постни"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 150 г
  • брашно - 300 г (бяло или пшенично)
  • семки - белени или ядки по избор
  • олио - 80 мл
  • вода - 100 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки се смесват до получаване на тестена смес. Върху плот се поръсва брашно и тестото се разточва с точилка възможно най-тънко.

В тава се слага хартия за печене или алуминиево фолио, а върху него се постила разточеното тесто.

Преди да се сложи във фурната тестото се намазва с олио и се реже на квадрати или желана от Вас форма.

Фурната се загрява на 180 градуса и се пече около 20 минути на степен отгоре и отдолу с вентилатор. Консумирайте с удоволствие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: