Картофена супа с наденица и грах

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак213292161
25/09/2019
"И като каже детето, че иска още от онази супа, с наденицата, да знаете, че за тази говори "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо430
  • Преглеждания за месеца242
  • Преглеждания за седмицата171
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете наденицата на парчета. Наситнете лука, моркова и стрък селъри.

В тенджера налейте 1 кафяна чашка зехтин. Сложете нарязаните зеленчуци, запържете за 2-3 мин и пуснете парчетата наденица. Запържете до златисто.

Налейте около литър и половина топла вода. Кипнете. Прибавете картофите и граха.

Варете супата до готовност на зеленчуците. Сложете шепа начупено фиде и подбъркайте с една равна супена лъжица брашно, разтворена в малко вода.

Щом фидето се свари, свалете тенджерата от огъня.

В голяма купа разбийте с телена бъркалка жълтъка и киселото мляко. Добавете щипка девесил и естрагон - по възможност пресни.

Ако са сухи, ги пуснете, докато супата ври.

С черпак сипвайте от топлата супа при застройката, бъркайки. Излейте подбърканата картофена супа в тенджерата и подправете с щипка черен пипер и по желание с няколко капки лимонов сок.

Съвет: Преди застройването оберете с черпак мазнината от супата. След като застроите картофената супа с наденица и грах, излейте обратно, така жълтъкът няма да ''изяде'' мазнината!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар