Пълнени яйца с жълтък и майонеза

26/09/2019
"Толкова е лесно, че ще ги опитаме още сега - опитайте ги и вие "
Приготвяне10 мин.
Готвене14 мин.
Общо24 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо597
  • Преглеждания за месеца373
  • Преглеждания за седмицата91
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • майонеза - 5 - 6 с.л.
  • шарена сол - 1 - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки
  • чесън - 2 скилидки (не много големи)
  • магданоз - 2 стръка
  • зелена салата - листа за украса при поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се варят 13-14 минути до твърдо състояние. Охлаждат се и се обелват.

Всяко обелено яйце се срязва надлъжно през средата, жълтъците се изваждат в купа и се намачкват с вилица.

Добавят се майонезата, счуканите или фино настъргани скилидки чесън, шарената сол и червеният пипер.

Всичко се разбърква до хомогенност и по желание се доовкусява с още шарена сол и пипер.

С получената жълтъчена смес се напълват дупчиците на половинките яйца, като това може да стане със малка лъжичка или шприц.

Готовите пълнени яйца се поднася със свежи салатени листа.

Отгоре поръсете върху пълнените яйца с жълтък и майонеза прясно накълцан магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар