Начин на приготвяне
Накиснат бял боб се сварява от предишния ден.
В загрято олио се запържва кръгчета наденица и изваждаме в чиния.
В същата мазнина сипваме ситно нарязан лук, чушка на лентички, докато омекнат.
Добавя се 1 с.л. брашно и червен пипер. Разбърква се и сипваме един черпак бульон от боба.
Получената запръжка се сипва в сварения боб и добавяме сухата подправка и листа пресен джоджен.
Връща се наденицата в тенджерата и на тих огън къкри за 15 минути.
Сервираме боба с наденица, докато е топъл, с люта чушка и с новата туршия.
Уникално вкусна есенна гозба! Добър апетит!
Ако боба с наденица ти харесва, опитай непременно и нашия боб с джолан или този боб в гърне.
Коментари