Моето сполучливо зеленчуково Минестроне

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
26/09/2019
"Ако искате всеки път отличен резултат, заложете на изпитаните рецепти - като тази "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо676
  • Преглеждания за месеца252
  • Преглеждания за седмицата70
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • лук - 1 бр. стар, голяма глава
  • чесън - 3 скилиди
  • праз - 1 стрък, бялата част
  • селъри - 2 стръка
  • тиквички - 1 бр. средна големина
  • зелен грах - 1 бр. от малка консерва, може и замразен
  • зелен боб - 1/2 консерва, малка, може и замразен
  • прясно зеле - 1/4 част
  • босилек - 1 връзка + 1/2 вр.
  • моркови - 1 бр.
  • червен боб - 1 консерва
  • мащерка - 1 ч . л суха или 5 - 6 стръка свежа
  • паста - 2 пълни шепи дребна
  • дафинов лист - 1 бр
  • сол - 2 ч . л
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • пеперончино - 1/2 ч.л. по избор е
  • доматено пюре - 2 с . л
  • домати от консерва - 300 г
  • зехтин - около 7 - 8 с . л
  • зеленчуков бульон - около 2 литра, може и малко повече
  • пармезан - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се зеленчуците.

Наситнява се лукът, морковите се нарязват на дребни кубчета, зелето се нарязва на тънки ивици, селърито се наситнява, тиквичката се нарязва на средно дребни кубчета, чесънът се намачква до пюре, може да се ползва и преса, празът се наситнява, босилекът се нарязва заедно с малките дръжки.

В дълбока тенджера се сипва зехтин и се прибавя наситнен лук, разбърква се за 2-3 минути, пасиран чесън, и се прибавят наситнен праз лук, селърито, морковите, разбърква се за 2-3 мин, добавя се мащерката, следва тънко нарязаното зеле, тиквичката.

Разбърква се, докато зеленчуците се омаслят с мазнината, посолява се със сол и се оставят на умерен котлон за 2-3 мин при разбъркване. Налива се зеленчуковият бульон, добавя се дафинов лист и следват доматите, а след това и доматената паста, зеленият боб, грахът. Разбърква се и се добавя наситнен босилек и прясно смлян черен пипер. Минестронето се оставя на умерен котлон да ври за около 15-20 мин, докато омекнат зеленчуците.

Бобът се изплаква под студена вода и се добавя към супата, разбърква се. Накрая се добавя и дребната паста и се готви по указанието на производителя. Опитва се на вкус и ако е необходимо, се добавя още малко сол, добавя се по избор и пеперончино, добавя се струйка зехтин.

Към готовото Минестроне се прибавя още половин връзка свеж наситнен босилек, разбърква се и се сваля от котлона.

Зеленчуковото Минестроне е готово.

При сервиране се добавя настърган пармезан.

Супата Минестроне в превод означава богата и гъста супа.

Предлагам вариант на зеленчуково такова, но по избор може да се добави панчета на кубчета, защо не и италианска наденица, но при всички видове супата е богата на вкус, аромати и е силно засищаща.

Източник: Recipe30

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар