Мусака с тиквички и ориз

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99071059011
26/09/2019
"Сочна и без кайма -опитайте една по-различна мусака, която със сигурност ще ви се услади "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо535
  • Преглеждания за месеца381
  • Преглеждания за седмицата110
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, подсушават и нарязват на малки кубчета.

Бялата част на лука се нарязва на шайби. На филийки се нарязва и чесънът.

В дълбок тиган се сгорещява зехтин, прибавят се тиквичките и лукът и се задушават, докато останат на мазнина.

Добавя се оризът, предварително измит и отцеден. Запържва се до стъкловидност. Посолява се със сол, черен пипер, наситнен копър.

Сместа се прехвърля в намаслена със зехтин тавичка, разпределя се, налива се водата.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се поеме водата.

Яйцата за заливката за мусака се разбиват в купа с вилица, добавя се брашното, солта.

Разбива се, след което се прибавя киселото мляко и сместа се разбива до хомогенност. Излива се равномерно върху зеленчуковата мусака и тавичката се връща, за да се запече на горен реотан до зачервяване.

Мусаката от тиквички е готова, поднася се с таратор, допълнително кисело мляко, по избор.

Източник: My candy kitchen

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар