Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с тиквички, ориз и домати

Мусака с тиквички, ориз и домати

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Мусака с тиквички, ориз и домати1 / 2
31/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6
"Вегетарианска мусака, която харесваме не по-малко от традиционната"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 - 5 бр.
  • лук - 2 глави
  • масло - 60 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 3 бр
  • кисело мляко - 2 к.ч.
  • яйца - 2 бр
  • брашно - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • брашно - за овалване на тиквичките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим тиквичките и ги нарязваме на кръгчета. Посоляваме и оставяме да се отцедят от сока. Овалваме в брашно и запържваме леко. Отделно в маслото и малко вода задушаваме нарязания ситно лук.

Като омекне прибавяме измития ориз, обелените и нарязани на кубчета домати и нарязан ситно пресен магданоз. Наливаме 3 чаени чаши вода и варим докато оризът се свари.

В намазана с мазнина тавичка подреждаме половината от пържените тиквички, отгоре сипваме от оризовата смес и покриваме с другата половина тиквички.

Поливаме мусаката с разбити яйца, кисело мляко, чаена лъжичка брашно и сол на вкус. Запичаме мусаката до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: