Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с тиквички, ориз и булгур

Мусака с тиквички, ориз и булгур

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Мусака с тиквички, ориз и булгур
Снимка: Марияна
1 / 3
08/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Ако трябва да си изберем любима вегетарианска мусака, то определено тази е сред фаворитите"

Необходими Продукти

  • ориз - 1/2 ч.ч. едър бял
  • булгур - 1/2 ч.ч. турски
  • тиквички - 2 бр. пресни
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • олио - 1/2 ч.ч
  • копър - ½ ч.ч. пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кисело мляко - 2/3 кофичка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 4 ч.ч. вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и скилидките чесън и ги режем на ситно. Тиквичките ги режем на малки кубченца, без да махаме кората. Копъра го режем на ситно.

Слагаме олиото в тенджерка или дълбок тиган и го сгорещяваме. Вътре слагаме лука и чесъна и ги задушаваме.

Почистваме и измиваме ориза и булгура. Ползвам турски булгур /начупен с жълтеникав цвят/. Прибавяме ориза и булгура и бъркаме често. Оризът трябва да стане прозрачен.

Заливаме с топла вода. Подправяме на сол на вкус и черен пипер също на вкус. Слагаме и копъра и разбъркваме. Взимаме си тавичка и прехвърляме вътре. Слагаме да се пече в загрята фурна на 200 градуса.

Когато оризът и булгурът почти си е поел водата, го вадим от фурната. В купа си разбиваме яйцата, киселото мляко, брашното с помощта на вилица. Слагаме сол на вкус в заливката.

Изливаме я върху ястието равномерно и печем до готовност.

Режем на парчета и сервираме.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: