Кокосово-ананасова панакота

KaterinaSpasovaKaterinaSpasovaЧирак7237991
27/09/2019
"Опитайте го веднъж и няма да искате да погледнете друг десерт - нежен и ароматен "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кокосово мляко - 1 кутия ( 400 мл)
  • компот от ананас - 1 консерва нарязан (около 550 мл)
  • компот от ананас - 1 консерва на шайби
  • захар - 1 ч.ч.
  • желатин - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двете пакетчета желатин се разтварят според указанията на опаковката във вода и се оставят да набъбнат.

Сокът от ананаса на шайби се изцежда и се слага в тенджерка и 3-4 с.л. от захарта да заври, докато последната се разтвори. Едната купичка с вече набъбналия желатин се слага на водна баня до втечняване и внимателно се добавя към топлия сок от ананас и захар.

На дъното на стъклени огнеупорни купички се слага по една шайба ананас и се полива с ананасовия сироп със желатин, докато парчетата се покрият. Купичките се поставят в хладилник, за да стегнат.

През това време в друга тенджерка се кипва кокосовото мляко с останалата захар, добавя се компота от натрошен ананас (сироп и плод) и ако е останало нещо от сиропа с желатина. Разбърква се и се изключва.

Втората купичка с желатин също се втечнява на водна баня и се добавя към сместа. Разбърква се хубаво и се налива в купичките върху вече започналите да се желират ананасови шайби.

Купичките се слагат в хладилник за минимум 4-5 часа, докато панакотата се втвърди.

Панакотата може да се сервира директно с купичките или да се обърне. За целта първо се прокарва острието на много тънък нож между панакотата и стените на съда, след това купичката се поставя в тавичка с гореща вода за 2-4 минути, захлупва се с чинийка и бързо се обръща.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар