Панакота с череши

Панакота с череши
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Свеж десерт, запазен само за специални хора"

Необходими Продукти

  • течна сметана - 400 мл
  • желатин - 2 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • череши - 250 г
  • сок от череши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме желатина, като го слагаме в студена вода да престои около 10-15 минути. В съд поставяме сметаната на котлона да се загрее, но без да заври.

След като е готова я сваляме от котлона и добавяме захарта, сока от черешите и ванилията. Разбъркваме добре.

Докато е още гореща, добавете желатина към нея. Бъркайте, докато се разтвори. Предварително сме отстранили костилките от черешите и сме си нарязали на половинки. И тях добавяме към сместа.

Получава се крем, който разсипваме в купички. Слагаме ги в хладилника докато се стегнат. Преди да сервираме чашите с панакота потапяме първо във вода, а после обръщаме в чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: