Родопска картофена супа

27/09/2019
"Сега му е времето да опитате от тази Родопска картофена супа - страхотна е "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 253
  • Преглеждания за месеца870
  • Преглеждания за седмицата307
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелени картофи се нарязват на кубчета като за супа.

В тенджерка с подсолена вряща около 1.300 л вода сипваме нарязаните картофи и на бавен огън се варят, докато омекнат.

В тиган се загрява олио и масло. Запържва се чесън, нарязан на ситно, добавя се червен пипер и след като се запържи, прибавяме в тенджерата при картофите.

Оставя се да поври още 10 минути и сваляме от котлона, като се овкусява със сол на вкус.

Приготвя се застройка от жълтък, разбит с прясно мляко. Към застройката се сипва черпак от супата и се разбърква, после сипваме в тенджерата.

Картофената супа се сервира поръсена с нарязан магданоз, щипка черен пипер и лъжица натрошено сирене.

Може да добавите и малка люта чушка към тази разкошна родопска картофена супа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар