Начин на приготвяне
Извадете от хладилника телешките филета и ги оставете 20 минути на стайна температура.
Наредете ги върху дъска за рязане, покрийте с пласт хартия за печене и разтеглете с точилка, за да се изтънят леко, след това махнете хартията и поръсете с черен пипер.
Загрейте зехтина и запържете в него шалота, нарязан на ситно. Добавете бейби спанака, без да го режете, и сотирайте, докато омекне. Чак накрая посолете и дръпнете от огъня.
Почистете и нарежете гъбите. Запечете ги в тиган с малко масло. Може да ароматизирате и с една скилидка чесън. Накрая добавете за кратко бекона, нарязан на малки парченца, и отстранете. Трябва съвсем малко да го хване огънят, за да го добавим в плънката полуготов.
Ако пък го обичате по-хрупкав и препечен, си го направете в отделен тиган, без мазнина, на силен огън до приятен загар.
Слагайте върху всяко филе от приготвената плънка с гъбите и по малко сирене горгонзола. Навивайте на руло и запичайте в силно нагорещен тиган с малко мазнина до лек загар руладините. Не гответе на слаб огън по-дълго, защото телешкото ще стане сухо.
По принцип не е нужно да се вързват или набождат на клечка рулцата, защото не се разпадат, но ако не са достатъчно тънки, е възможно и това да се случи. Затова, ако прецените, си ги забодете с клечка или две и щом се запекат от едната страна, махнете клечките и обърнете от другата.
Посолете руладините чак когато са готови или в последната минутка от готвенето.
В плата за сервиране слагайте от сотираните спанак и лук и отгоре полагайте телешките руладини с гъби.
Консумирайте винаги топли.
Добър апетит!