Начин на приготвяне
Пилешките пържоли се почистват от ципите, махат се по-мазните части, измиват се и се начукват.
В купичка се смесват подправките заедно със зехтина и пържолите се намазват хубаво от всички страни с получената смес.
Поставят се в чиния, покриват се със стреч фолио за свежо съхранение и се прибират в хладилника за няколко часа.
Гъбите се измиват и се режат на филийки, а зеленият лук се наситнява. Задушават се в малко зехтин до готовност на гъбите.
През това време моцарелата се нарязва на дребни кубчета, кашкавалът се настъргва на фино ренде.
В купа се смесват кашкавалът, моцарелата, пармезанът, гъбите, зеленият лук, сиренето котидж и подправките и се разбърква хубаво.
Пържолите се вадят от хладилника и във всяка една се разпределя от плънката.
Навиват се на руло и се закрепват с клечки за зъби. Увиват се в алуминиево фолио и се подреждат в тавичка.
Пекат се пилешките руладини 20 минути на 180 °C. След което фолиото се маха и се пекат до пълна готовност.
След като са готови, се изваждат и се подреждат в чиния, в която е сложено листо маруля.
Поръсват се пилешки руладини със сирена и гъби със ситно нарязан магданоз и се поднасят.
Да ви е сладко!