Начин на приготвяне
Махнете ципите и тлъстинките от телешките пържолки.
Покрийте ги прозрачно фолио и ги начукайте, за да ги изтъните достатъчно за приготвянето на руладините. Махнете фолиото и ги овкусете с малко сол и пипер.
Намажете всяка пържолка с тънък пласт горчица. Отгоре сложете резен шунка, по 2 лъжици от настъргания кашкавал и кисела краставичка, нарязана на тънко.
Внимателно завийте откъм тясната страна, а след това навийте на дълго. Фиксирайте с клечки за зъби.
На силен котлон загрейте малко зехтин и запечатайте руладините от всички страни. Когато ги обръщате, махнете клечките и забодете внимателно от другата страна.
Намазнете с малко зехтин тава за печене и наредете руладините. Сипете телешки бульон - един пръст от дъното и сложете тавата в предварително загрята на 210 градуса фурна.
Най-добре покрийте тавата с алуминиево фолио - така телешкото няма да изсъхне много.
Междувременно пригответе соса. Загрейте маслото на умерен котлон и добавете зърната пипер. Щом мазнината се ароматизира, сипете брендито и разбърквайте до изпаряването му.
Сипете сметаната и бульона, разтворен в прясното мляко. Варете соса за 10-тина минути, като от време на време разбърквате.
Накрая може да прецедите соса, за да махнете зърната пипер. Полейте руладините и сервирайте веднага.
Телешките руладини с разкошна плънка са готови.