Начин на приготвяне
Представям ви едина моя рецепта за руладини - много вкусна. Препоръчвам ви сами да смелите месото.
Телешката кайма се смесва с подправките, ситно нарязания лук и магданоз. Добре омесената кайма се оставя половин час да поеме ароматите.
Пригответе си плънката:
Нарежете гъбите на ивици, а лука на ситно. Задушете ги в тиган с малко краве масло. Добавете виното да се глазират гъбите и лукът. Гответе, докато се изпари виното. Оставете сместа да поизстине. С леко омаслени ръце оформяте каймата, като първо сплесквате във форма на шницели. Поставяте по една филийка кашкавал и плънката от гъбите.
Затваряте рулата във форма на солено руло, като бройките за това количество са четири. Подредете телешките рула в тавичка и пъхнете във фурна, на дъното на която сте сипали 50 мл вино, и печете на 180 градуса за около 20-25 минути или докато забележите, че започва да се образува апетитен загар.
Докато се пекат рулцата, приготвяте гъбения сос. Нарежете пресните гъби на ивички.
Начупете сушените манатарки на парчета и в малка купа ги смесете с вода. Оставете гъбите да се рехидратират за 15 минути. Изцедете накиснатите гъби, като запазите течността. Ако нямате сушени гъби, прескочете тази стъпка!
В малка тенджера разтопете маслото на средно слаб огън. Добавете пресните гъби и нарязани ситно лук и ги запържете. След около пет минути, добавете брашно, сол, черен пипер и индийско къри и разбърквате добре.
Добавете бялото вино, накиснатите гъби и течността им и гответе за 5 до 7 минути, докато сосът стане достатъчно гъст и излизат мехурчета.
Когато телешките руладини се изпекат, добавете соса от печенето при ароматния гъбен сос.
Поднесете вкусните телешки руладини с плънка и сос от гъби разрязани върху соса от гъби.
Приятно приготвяне!
Коментари